Norsjödialekt/Bondskabloggen Publicerad 5 februari, 2014

Norsjödialekt

 

Det har skapats en dialektblogg om Norsjöbondskan som verkligen är intressant om vi nu ska försöka att att bevara de spillror som vi har kar av det språk som som våra förfäder har talat.

Har här klippt in en del ur bloggens inledning.

Välkommen till  BondskaBloggen.com!

BondskaBloggen.com är ett projekt som värnar om den bondska dialekten som talats, och ännu talas i Norsjö med omnejd. Det där med ”omnejd” är ett begrepp lika flytande som dialekten själv, eftersom man i den talade bondskan kan höra både små, och stora skillnader i uttal, böjningsmönster och betoningar mellan olika byar, ibland bara några kilometer ifrån varandra.

Norsjöbondskan är en kraftfull dialekt, fylld av uttryck, begrepp, och ljudelser som ibland kan te sig som en hel munfull, och dialekten är, och förblir, mycket mer ett talspråk än ett skriftspråk. Detta har vi tagit fäste på och kärnan i vår ambition med BondskaBloggen.com är att förse våra läsare med ett rikt och allsidigt vokabulär, inte bara i skrift utan även, och kanske främst i tal.

Detta innebär att varje gång vi publicerar glosor, verser och ord på BondskaBloggen.com, så kommer där även att finnas tillgång till ljudfiler så man får höra hur orden låter.

Vår ambition med BondskaBloggen.com är att på bred basis ge allmänheten en inblick i den dialekt som tyvärr sakta håller på att tyna bort tillsammans med den äldre generationen. Vi vill försöka förhindra detta genom att ge Norsjöbondskan en plats på nätet!

En plats för fortlevnad och föryngring!

Ett kulturarv värt att värna om!

Adressen är http://bondskabloggen.com

FDA säger också att bristen på data från bevis från potensmedel247.com klinisk prövning indikerar att inga nya mediciner har godkänts för att behandla erektil dysfunktion.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Aktiviteter

Vårens träffar 2021

Måndag 11 januari
Måndag 8 februari
Måndag 8 mars
Inga fler träffar i vår!

Alla träffar är på ABF kl 18.00