Provisorisk busstation i Norsjö

                                            provisorisk-busstation

Provisorisk busstation i Norsjö

Norsjö kommun och Länstrafiken har satt upp två kurar vid bussgaraget på Kusforsvägen för att akut lösa busstationsfrågan.

Kommunalrådet Mikael Lindfors (S) berättar att kommunen i morse tog kontakt med Länstrafiken utifrån att Norsjö samhälle står utan busstation efter branden. Den akuta lösningen blev alltså på Kusforsvägen.

– Där kommer det att vara bussgods och alltihop, säger Mikael Lindfors.

Han berättar att han fick ett otrevligt uppvaknande, när telefonen ringde vid fyratiden och han fick veta att busstationen stod i lågor. Vad som mer har hänt från kommunens sida är att räddningstjänsten tog kontakt med Inger Johansson, som är beredskapssamordnare.

Dessutom har det kommunala bostadsbolaget Norsjölägenheter AB kopplats in.

– Det är utifrån att en familj som bodde i huset intill blev evakuerad och måste få en lösning på boendefrågan under natten, säger Mikael Lindfors.

En märklig detalj är att Norsjö kommun åtminstone tidigare haft funderingar på att köpa busstationshuset. Frågan skulle upp i kommunstyrelsen den 10 juni och det förslag som låg var att kommunen inte skulle köpa fastigheten.

– Men det blir ju ju rätt ointressant i dag, konstaterar Mikael Lindfors, som dock inte vill se allt i svart efter branden:

– Samtidigt öppnar det här också möjligheten för ett resecentrum.


Aktiviteter
  • Aktiviteter

    Höstens träffar börjar den 16 oktober, fortsätter den 6  november samt den 4 december som avslutar år 2017. Den 8  januari startar vi med 2018 års träffar, mer om vårens träffar meddelas senare.