Brandorsaken gick inte att fastställa

Brand Busstation

Totalbrand. Busstationen i Norsjö brann ned till grunden i slutet av maj.

Brandorsaken gick inte att fastställa

Polisen har inte kunnat slå fast vad som orsakade branden på busstationen i Norsjö.

Natten mellan den 27 och den 28 maj i år förstördes busstationen och Frasses restaurang i Norsjö i en våldsam brand. Huset blev snabbt övertänt och räddningstjänsten fick koncentrera arbetet på att se till att inte elden spred sig till intilliggande byggnader.

Polisens tekniker undersökte ruinerna, men på grund av att fastigheten blev totalt utbränd har de inte kunnat fastställa hur branden började.

– Vi har inte kunnat påvisa någon orsak. Men det mesta tyder på att det antagligen var ett elfel eller liknande som ligger bakom, säger Leif Nilsson vid Norsjöpolisen.

Så vad händer nu?

– Från vår sida händer inget mer. Förmodligen blir det avskrivet i och med att vi inte fått fram någon misstänkt i ärendet. Nu är det mer försäkringsfrågor som återstår och det sker via bolagen.

Lennart Enkvist

Lennart Enkvist

E-post: lennart.enkvist@norran.se


Aktiviteter
  • Aktiviteter

    Vårens anbytarträffar fortsätter på det nya året efter årsmötet med den första träffen den 20 mars 2017  söndag den 26 mars  åker vi  till Skellefteå och besöker forskarrummet,vi fortsätter däefter men en träff den 24 april, vi avslutar vårens träffar den 15 maj.