Föreningen

Har Du tänkt börja forska och söka efter dina anor ?
Men Du tänker vänta till efter pensioneringen ? – för då kommer Du att ha tid!
Vänta inte ! Börja nu !
Prata redan idag med dom äldre du har runt om Dig nu !

 

 —Skriv ner!—

Varje månad under höst vinter och vår har vi ett föreningsträffar, anbytarträffar och med program som anknyter till släktforskning.
Till vissa möten brukar vi bjuda in en person som har en specialitet inom området eller också deltar en eller flera av klubbens medlemmar och berättar om sin forskning.
Detta är ett bra sätt att knyta kontakter med andra släktforskare i trakten och vem vet, man kanske är släkt.
Föreningen har köpt in mikrokort, så förutom för Norsjö finns även stora delar av Arvidsjaur, Burträsk, Degerfors, Lycksele, Malå, Skellefteå.Alla dessa kort finns tillgängliga i forskarrummet, där det också finns fem läsapparater för mikrokorten, vi har även dator med flera släktforskarprogram inlagda.Vi har även tillgång till internet där det även går att vara och släktforska. Allt detta har du fri tillgång till som medlem. Även om Du inte har din släkt i närheten, så har du stor nytta av föreningslokalen. Du kan själv låna mikrokort från Svar.ra.se. eller vara på biblioteket där de hjälper dig låna mikrokort från SVAR för de församlingar du behöver i din forskning, och sedan läsa dem i våran lokal. Klubben anordnar också nybörjarkurser för släktforskare.
Vid våra klubbmöten och anbytarträffar brukar vi träffas i våran lokal i ABF-huset.
Klubbmötena brukar vara på måndagar klockan 18.00
Vill du veta mera eller gå med i föreningen?

Ta gärna kontakt med någon i Styrelsen

Medlemsavgift för enskild 75 kr./år, 100 kr./år för familj och 25 kr./år för ungdomar under 18 år

 

 

 


Aktiviteter

  • Aktiviteter

    Vårens anbytarträffar fortsätter på det nya året efter årsmötet med den första träffen den 20 mars 2017  söndag den 26 mars  åker vi  till Skellefteå och besöker forskarrummet,vi fortsätter däefter men en träff den 24 april, vi avslutar vårens träffar den 15 maj.